Klassieke homeopathie

hoe werkt het?

Klassieke homeopathie is een diep werkende geneeswijze voor lichaam en geest.

Klassieke homeopathie is een diep werkende geneeswijze voor lichamelijke en geestelijke klachten, die ervan uitgaat dat ieder mens uniek is, op z’n eigen wijze klachten ervaart en daarom ook een individuele aanpak behoeft. Ook al lijken jouw klachten op die van een ander, je ervaart ze op jouw eigen manier. Ook de dieperliggende oorzaak is individueel, en zal daarom een zorgvuldig uitgekozen medicijn nodig hebben die past bij die persoon.

Hoe werkt het?

Omdat ieder mens uniek is en op zijn eigen wijze reageert zal de homeopaat tijdens de consulten erachter proberen te komen wat de aard en oorzaak is van de klachten. Hij zal vragen wanneer de klachten zijn ontstaan en hoe ze zich hebben ontwikkelt. Welke handelingen en omstandigheden de klachten beïnvloeden.

En hoe ervaar jij de klachten. Kortom; wat voor type mens ben jij?.

De klassiek homeopaat vormt zich aan de hand van het consult een beeld . Hij probeert te begrijpen hoe je in elkaar zit en hoe de klachten passen in dit totaalbeeld.

Op basis hiervan kiest hij een homeopathisch geneesmiddel. Dit geneesmiddel wordt gemaakt van een stof uit de natuur, een plant, boom, mineraal, metaal etc.

Van een zeer kleine hoeveelheid van deze stof wordt een medicijn gemaakt wat enkel en alleen nog de informatie bevat van de oorspronkelijke stof.

Een voorbeeld; een ui die gesneden wordt veroorzaakt tranen, prikkende ogen en een neus vol snot. Het homeopathische middel, gemaakt van de ui zal juist deze klachten (b.v. veroorzaakt door hooikoorts) oplossen. Dit wordt het simila-principe genoemd; men geneest het gelijke met het gelijke.

Vaak is hooikoorts een uiting van onderliggende irritatie. Interessant zou kunnen zijn om eens te kijken wát datgene is waar je je zo aan irriteert en daar op door te gaan.

Een homeopathisch middel zorgt ervoor dat het zelfherstellend vermogen, het afweersysteem gestimuleerd en versterkt worden waardoor de klachten zullen verminderen c.q. verdwijnen. Zowel op mentaal, emotioneel als fysiek vlak zal er meer balans komen.

Homeopathie kan helpen bij:

Eczeem, hooikoorts, griep, HSP, gedragsproblemen, gevoeligheid voor b.v. geluid, wonden, klachten na operaties of gebitsbehandelingen, huidproblemen, depressie, auto-immuunziektes klachten na verlies, hoofdpijn, ontstekingen, slapeloosheid, burn-out, whiplash, darmaandoeningen, klachten aan het bewegingsapparaat, fibromyalgie, chronisch vermoeidheidssyndroom, klachten tijdens zwangerschap/bevalling.

Bij pasgeborenen, na vaccinatieschade, wormpjes, somberheid, ADHD,  dyslexie, PDD-NOS overgangsklachten, tic’s, psychische klachten, klachten na een ongeval, spruw, verslaving,  onverklaarbare klachten, concentratieproblemen, koortsblaren, klachten door boosheid en  verdriet, afbrekende nagels, haaruitval, menstruatieklachten,  futloosheid, prostaatklachten, insectenbeten, tropische ziektes, hoge bloeddruk etc.

Meer informatie?

Neem contact op!