Over mij

Intussen werk ik nu al twintig jaar met veel plezier als homeopaat.

Al zo’n vijfendertig jaar is de homeopathie een grote inspiratiebron voor mij.

Eerst bracht ik als patiënt zelf tijd door in de spreekkamer van de homeopaat en daarna ben ik de opleiding gaan volgen en een praktijk begonnen. Intussen werk ik nu al twintig jaar met veel plezier als homeopaat.

Wat is homeopathie?

De homeopathie is voor mij een bijzondere geneeswijze omdat er vanuit de eigen kracht genezing tot stand komt. Het genezen door het zelfherstellend vermogen geeft kracht en vertrouwen in  lichaam en geest.

Een homeopathische behandeling is daarom altijd zoveel meer dan het ” kwijtraken van de klacht(en) “. Dat méér laat zich ervaren als een innerlijke verrijking, een diep besef dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.

Vanuit deze bewustwording zal ons gevoel van welbevinden groter worden en kunnen we meer vertrouwen op ons eigen kompas.

Dat is wat  het proces van de homeopathische genezing zo boeiend maakt!

Ik heb een vijfjarige HBO-opleiding klassieke homeopathie gevolgd en veel nascholingen en cursussen waaronder:

Systemisch lichaamswerk en ziekteopstelling, jaartraining sjamanisme, traumaverwerking, zwangerschap en bevalling, allergieën en longklachten, psychiatrie, klachten bij baby’s en kinderen, familieopstellingen, EHBO-klachten,  autisme en ADHD, burn-out en aanverwante klachten, auto-immuunziektes, hooggevoeligheid, medische basiskennis.

Als homeopaat ben ik bezig met de hele mens. Het emotionele welbevinden is belangrijk om met de fysieke klacht om te kunnen gaan. Hoe lekkerder je in je vel zit, hoe minder klachten er vaak zijn en als ze er zijn is er makkelijker mee te leven als je jezelf prettig voelt. Natuurlijk kunnen klachten ook weer iets doen met het gevoel van welbevinden. Heb je veel jeuk of pijn zal dat weer invloed hebben op je stemming en functioneren.

De homeopaat zoekt een goed werkend homeopathisch middel waardoor de klachten verbeteren. Dat is de belangrijkste missie van de homeopaat. Echter een luisterend oor, een praktisch advies of een andere blik op de zaak kan vaak helpend zijn en een meerwaarde geven aan de homeopathische behandeling.

Vanuit betrokkenheid en passie voor mijn vak probeer ik een homeopaat te zijn die luistert en meedenkt in het proces van genezing. Ik denk dat dat mijn kracht is in mijn werk.

De homeopathische behandeling.

Door de behandeling wordt het zelfherstellend vermogen van de patiënt gestimuleerd en geactiveerd en worden blokkades opgeheven.

Er wordt een specifiek geneesmiddel uitgezocht wat past bij die persoon. Dat is het individuele én het mooie aan deze geneeswijze. De ziekte wordt daardoor niet onderdrukt (naar binnen gedrukt) maar naar buiten gebracht waardoor genezing plaatsvindt

Ziekte staat hier voor alle vormen van disbalans; dat kan zijn van een fysieke of psychische aandoening tot het gevoel “niet lekker in je vel te zitten”.

Het eerste consult…

Bij elke patiënt wordt, na een uitgebreide intake, een specifiek middel gekozen. Besproken worden o.a. de klachten en hoe die zich manifesteren, de ziektegeschiedenis, slapen, eten, stoelgang, dromen etc.
Je krijgt een homeopathisch middel mee naar huis met een uitgebreide beschrijving. Deze middelen worden bereid uit natuurlijke stoffen.
Tussendoor is er contact om te horen hoe het gaat en of er iets bijgesteld moet worden aan de wijze van inname.
Bij vragen is er altijd de mogelijkheid tot contact.

Na een paar weken is er een vervolgconsult om de behandeling te evalueren. Hoe is het de afgelopen weken gegaan, welke klachten zijn verbeterd en hoe voelt je je nu?
Afhankelijk van de voortgang kunnen er vervolgconsulten gepland worden.
Vaak treedt een verbetering op in de loop der weken. Bij acute klachten kan de verbetering zich binnen een paar minuten inzetten.

​Men zal merken dat deze duurzame manier van behandelen in veel gevallen een blijvende verbetering zal opleveren

Meer informatie?

Neem contact op!